Üniversite Bahçesinde Tarihe Saygı Yok

Ege Politik’ in 26 Ocak 2018 tarihinde gündeme taşıdığı, Sarı Köşk’ün bahçesindeki tarihi alanın yıkılmasının üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen sütunların apar topar yapıştırılmasının dışında herhangi bir adım atılmaması ve alanın bakımsız bırakılması tepkilere neden oluyor.

23 Temmuz 2018 - 09:47 - Güncelleme: 23 Temmuz 2018 - 10:13

Ege Politik- Haber Merkezi Halen Ege Ünviersitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı' nın bahçesinde bulunan, Türkiye'nin ilk Atatürk büstü için 1920'lerin ikinci yarısından sonra düzenlenen alanda Atatürk, İran Şahı Pehlevi'yi  ve SSCB Savunma Halk Komiseri Mareşal Voroşilov’ u burada ağırlamış olması nedeniyle tarihi öneme sahip olan alanın son hali görenlerin içini acıtıyor.

25 Ocak akşamı dozerlerle apar topar yıkılan alandaki eserler, gazetemizde çıkan haber üzerine aceleyle ve acemice yapıştırılarak yerlerine konulmaya çalışılsa da eski görüntüsünden uzak bir görüntü arz ediyor.

Cezalandırılmış gibi bakımsız bırakılan ve otların istilasına terk edilen alandaki tarihi Atatürk büstünün durumu da görenlere “pes artık” dedirtiyor.

Haberimiz üzerine yıkımın sorumluları hakkında Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurduklarını belirten vatandaşlar başvuruşlarıyla ilgili şu ana kadar kendilerine her hangi bir dönüş yapılmadığını da belirttiler.

Son olarak zeytinlik alana dökülen asfaltla gündeme gelen Ege Üniversitesi’ nde tarihe de gereken önemin verilmemesi, üniversite yönetiminin toplumsal hassasiyetleri göz önüne almadan verdiği kararların daha çok baş ağrıtacağını gösteriyor.  

**26 Ocak 2018 tarihli haberimizi okumak için lütfen tıklatın.

Bu haber 2137 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Can baysal
    5 yıl önce
    Kulaktan dolma yalan yanlış haberler yazıyorsunuz biraz araştırıp yazsanız oranın peyzaj ihalesi yapıldı eskiden hizbeydi ona birşey demiyorsunuz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()