Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının izinlerinde Rusya'ya gitmelerini yasakladı.
Genelkurmay Başkanlığı, sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının angajman kuralları gereği düşürülmesinin ardından birtakım önlemler aldı.
Karargahtan kuvvet komutanlıklarına gönderilen yazıyla TSK personelinin yurt dışı seyahatlerinde bazı düzenlemelere gidildi.
Gönderilen emir yazısıyla TSK personelinin yurt dışı seyahatlerinde Rusya'ya gitmeleri yasaklandı.
- İstihbarat ve istihbarata karşı koyma uyarıları
TSK izin yönetmeliğine göre personelin, yıllık 30 gün planlı izni bulunuyor. TSK personeline seyahat ve mazeretin yanı sıra mesleki bilgi ve görgüsünü artırmak, öğrenim, seminer gibi gerekçelerle de yurt dışı izni verilebiliyor.
Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve kuvvet komutanlıklarına bağlı TSK personeli kendi kurumlarından, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TSK personeli ise bu komutanlıkların veya yetki verilecek kıta komutanlarının, karargah veya kurum amirliklerinin, yetki veren makama bildirimde bulunması kaydıyla yurt dışı iznine çıkabiliyor.
Yurt dışına izinli gidecek personele, hareket tarzları hakkında, istihbarat ve istihbarata karşı koyma konusunda, tugay komutanlıkları ve eşiti kurum amirliklerince uyarıcı bilgiler veriliyor.
İzinli gitmesine müsaade edilen personelin Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve okul komutanlıklarınca tutulan kayıtlarda kimliği, birliği, izin tarihleri, gideceği yer veya yerler ile kalacağı adresler yer alıyor.
- Yurt dışı izinlerinde uymaları gereken kurallar
Yurt dışına izinli çıkan Türk Silahlı Kuvveleri personelinin bazı kurallara uyması da gerekiyor. Buna göre, izinli olarak yurt dışında bulunan subay, astsubay ve asker öğrencilerden, milletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer temsilcisi olarak gerek resmi gerekse özel hayatlarını Türk askerine yaraşır bir şekilde düzenlemeleri isteniyor. Yurt dışına izne çıkanların yabancılarla temasta daha titiz ve dikkatli davranmaları, resmi ve özel hayatlarında herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için özen göstermeleri gerekiyor.
-Türk vatandaşlarına baskı
Sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından, iki ülke arasında yaşanan gerginlik ilk olarak uçuş seferlerine yansıdı. Rusya ülkeye girmek isteyen Türk iş adamlarına izin vermedi. İş görüşmesi için Rusya'ya giden Türk iş adamları havaalanından geri çevrildi.
Rusya daha sonra fuar için bu ülkede bulunan iş adamlarını gözaltına aldı. Bunun üzerine Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya'daki Tük vatandaşlarından pasaport ve diğer belgelerini yanlarında bulundurmalarını, vize ve izinlerini kontrol etmelerini istedi.
Ülkedeki Türklere yönelik olumsuz tutumunu sürdüren Rusya, 100 Türk öğrencinin kaldığı üniversite yurduna baskın yapıp yaklaşık 20 öğrenciyi gözaltına aldı. Rusya'daki Türk Büyükelçiliğine de bir grup Rus vatandaşı tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.
TSK'dan personele Rusya yasağı
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının izinlerinde Rusya'ya gitmelerini yasakladı.
Yayınlanma :
13.12.2015 11:15
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: