8 Nisan son başvuru tarihi olan yarışmaya 61 başvuru oldu. Değerlendirme 20 ve 21 Nisan tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nde Seçici Kurul Üyeleri tarafından yapıldı. Şartnameye uygun olmadığı için 15 kişinin başvurusu iptal edilirken, 46 kişinin başvurusu seçici kurul tarafından değerlendirilmeye alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucu ise 10 başvurunun finale kalması oybirliği ile kabul edildi.
Finali 21 Mayıs 2016 günü yapılacak olan Beste Yarışması’nda birinci olan yarışmacıya 10 Bin TL para ödülü verilecektir. Finale kalan 10 müzisyene de bin lira mansiyon ödülü verilecektir.
FİNALE KALAN BESTECİLER
RUMUZ BESTECİ ADI SOYADI
DORUK
1ERİK7 İsmet TAŞÇEŞME
DUDER
9SALS
SLMNK
SANAT7
BORAN
7JANR3
TONİK
VAVEY
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Ebru GÜNER CANBEY, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Onur NURCAN, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Opera Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Alper KAZANCIOĞLU, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Aysim DOLGUN ILDIZ, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürü TRT Radyo 3 Koordinatörü Ses Sanatçısı Elif GÖKALP.
Yorumlar
Kalan Karakter: