Ege Politik Spor Yasin Kol ve Gündoğdu'nun hakem atama yazışmaları dosyaya girdi

Yasin Kol ve Gündoğdu'nun hakem atama yazışmaları dosyaya girdi

Süper Lig'de görev alan hakem Yasin Kol ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu arasındaki, maç kadrolarının belirlenmesine ilişkin olduğu iddia edilen mesajlaşmalar soruşturma evrakına eklendi.

Yasin Kol ve Gündoğdu'nun hakem atama yazışmaları dosyaya girdi

Gözaltı sürecindeki Süper Lig hakemi Yasin Kol ve bu sabah adliyeye sevk edilen Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu arasında geçtiği öne sürülen dijital iletişim kayıtları, yürütülen soruşturmanın kapsamına dahil edildi. İddialara göre söz konusu yazışmalar, hakemlerin hangi müsabakalarda görev alacağına dair düzenlemeleri içeriyor.

Soruşturma dosyasına sunulan deliller arasında, geçen yılın mayıs ve ekim aylarına tarihlenen mesajlar bulunuyor. Bu kayıtlarda Yasin Kol'un, sahada yönettiği karşılaşmalarda yardımcı hakem ve Video Yardımcı Hakem (VAR) pozisyonlarında kimlerin yer alacağı konusunda Ferhat Gündoğdu ile istişarede bulunduğu görülüyor.

Kol'un talepleri doğrultusunda atanan hakemler

Ortaya çıkan belgelere göre Yasin Kol, kendi tercih ettiği hakemlerle birlikte maçlara çıktı. MHK Başkanı ile yaptığı yazışmalar neticesinde ayarlanan kadrolarla, 29 Mayıs 2025 tarihinde oynanan Karagümrük-Bandırma mücadelesi ile 4 Ekim 2025 tarihindeki Galatasaray-Beşiktaş derbisini yönettiği belirtiliyor.

Torpil listesi ve dernek yardımları iddiası

Soruşturmadaki bir diğer önemli detay ise Ferhat Gündoğdu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki yazışmalarda ortaya çıktı. Mesajlarda, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğine yapılan yardımlar karşılığında belirli hakemlere ayrıcalık tanınmasına yönelik bir listenin paylaşıldığı ifade ediliyor.

İletilen listede hakemlerin isimlerinin yanı sıra görev aldıkları dernekler, ailevi bağlantıları ("kimlerin oğlu olduğu") ve sosyal ilişkileri ("kimlerle tatile gittikleri") gibi kişisel bilgilerin yer aldığı, bu verilerin bir "terfi listesi" olarak sunulduğu kaydedildi.

"Hakemler dosyası" soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da bulunduğu 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Dün akşam gözaltına alınan Yasin Kol'un emniyetteki ifadesi ise devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız