Ege Politik Siyaset TBMM’den Manisa çıkarması: Okul önündeki saldırı mercek altına alındı

TBMM’den Manisa çıkarması: Okul önündeki saldırı mercek altına alındı

Turgutlu’da 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırı sonrası harekete geçen Meclis Araştırma Komisyonu, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya geldi.

TBMM’den Manisa çıkarması: Okul önündeki saldırı mercek altına alındı

Okullarda yaşanan şiddet olaylarının kökenlerini incelemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulan TBMM Okul Saldırılarının Nedenlerini Araştırma Komisyonu, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen üzücü olayın ardından kente çıkarma yaptı. Heyet, temaslarına Manisa Valiliği ziyaretiyle başladı.

Vali Vahdettin Özkan ve AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Mücahit Arınç tarafından karşılanan komisyon üyeleri, burada il müdürleriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

TBMM’den Manisa çıkarması: Okul önündeki saldırı mercek altına alındı

Dijital dünyanın risklerine dikkat çekti

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Komisyon Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, yaşanan olayı kınayarak yaralı öğrencilere acil şifalar diledi. Beyazıt, komisyonun sadece okulu değil; aileyi, çevreyi ve toplumu bir bütün olarak ele aldığını vurguladı. Dijital platformların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Beyazıt, hiçbir sanal ortamın bir öğretmenin emeğinin veya bir anne-babanın şefkatinin yerini tutamayacağını belirtti.

Beyazıt, "Çocuklarımızı nihilizmden, aşırılıktan ve şiddeti körükleyen dijital içeriklerden korumak zorundayız. Aile, okul ve toplum iş birliğiyle bu sorunlara acil çözümler üretmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Saha incelemeleri devam edecek

Manisa programı kapsamında Turgutlu Kaymakamlığı’nı da ziyaret edecek olan heyet, saldırının gerçekleştiği İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunacak. Ayrıca hastanede tedavi gören yaralı öğrencileri ziyaret ederek ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletecek olan komisyon, elde ettiği verileri kapsamlı bir rapor haline getirerek TBMM Başkanlığı’na sunacak.

Komisyonun çalışmalarında; Lütfiye Selva Çam, İsa Mesih Şahin, Mesut Doğan, Suat Özçağdaş, Ali Öztunç, Latif Selvi ve Şenol Sunat gibi isimler de yer alıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız