Denizli’de ticaretin yoğunlaştığı bölgelerden biri olan İstiklal Caddesi’nde esnaf, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni ulaşım ve güzergâh planlamasına tepkili. Bölgedeki ticari faaliyetlerin aksadığını savunan esnaf, sorunlarını AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na aktardı. Caddeyi karış karış gezen Subaşıoğlu, yerel yönetimin uygulamaya koyduğu değişikliklerin yarattığı olumsuz etkileri bizzat yerinde inceledi.

Ulaşım planı ticareti kilitledi
Esnafın en büyük şikayetini, yeni düzenleme sonrasında bölgedeki yaya ve araç trafiğinin dengesinin bozulması oluşturuyor. Müşteri sirkülasyonunun gözle görülür şekilde azaldığını belirten işletme sahipleri, bu durumun günlük cirolarına doğrudan yansıdığını ifade etti. Uygulamanın kendilerine danışılmadan hayata geçirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren bölge sakinleri, caddeye ulaşımın zorlaştığını ve tedarik süreçlerinde büyük engellerle karşılaştıklarını vurguladı. Bir esnaf, mevcut planın ticareti canlandırmak yerine durma noktasına getirdiğini belirterek, belediyeye geri adım atılması çağrısında bulundu.

Ortak akıl vurgusu
Esnafın taleplerini tek tek not alan AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, şehir içi trafik projelerinde bölge esnafının görüşünün alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti. Yerel yönetimlerin aldığı kararların başarıya ulaşması için ortak aklın şart olduğunu ifade eden Subaşıoğlu, şunları kaydetti:
"İstiklal Caddesi, Denizli ekonomisinin ana damarlarından biridir. Esnafın rızası alınmadan ve sahadaki pratik sonuçlar göz ardı edilerek yapılan düzenlemeler, ticari hayata zarar verir. Esnafımızın yaşadığı mağduriyetin takipçisi olacağız ve bu sesin karşılık bulması için gerekli girişimlerde bulunacağız."