Honaz siyasetinde taşlar yerinden oynadı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak Yeni Parti saflarına katılan Belediye Meclis Üyesi Ali Özdemirçelik, sürpriz bir kararla rotasını yeniden eski partisine çevirdi. Özdemirçelik’in istifa ederek CHP çatısı altına geri dönmesi, yerel meclisteki sayısal üstünlüğü de doğrudan etkiledi.

Siyasi dengelerin yeniden kurulduğu Honaz Belediye Meclisi’nde, son hamleyle birlikte CHP, Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in de dahil olduğu 6 üyeli bir yapıya ulaştı. Yeni Parti ve Büyük Birlik Partisi ise mecliste 5’er üye ile temsil ediliyor. Bu tablo, bir süredir Yeni Parti’nin sayısal ağırlığının hissedildiği mecliste, CHP’nin yeniden çoğunluk konumuna yükseldiğini gösteriyor.

Baba ocağı vurgusu
Eylül ayı meclis toplantısında konuya değinen Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Özdemirçelik’in geri dönüşünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kepenek, meclis üyesinin kararını "baba ocağına dönüş" olarak nitelendirerek, Özdemirçelik’i tebrik etti.
Öte yandan, meclis üyeleri arasındaki bu siyasi hareketlilik, çalışmaların aksamasına neden olmadı. Toplantının devamında gündemdeki projeler ve yerel yönetim maddeleri masaya yatırıldı. Görüşülen tüm gündem maddeleri, meclis üyelerinin ortak kararı ve oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.