Ege Politik Siyaset Berhan Şimşek’ten sürpriz karar: MYK üyeliğini bıraktı

Berhan Şimşek’ten sürpriz karar: MYK üyeliğini bıraktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, Muğla’da yaptığı açıklamada hakkında devam eden hukuki süreçlerin partisine zarar vermemesi adına MYK görevinden çekildiğini duyurdu.

Berhan Şimşek’ten sürpriz karar: MYK üyeliğini bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde hareketli saatler yaşanıyor. Muğla İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının karşısına çıkan Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, önemli bir karara imza attı. Son dönemde Türkiye genelinde gerçekleştirdiği örgüt ziyaretleriyle dikkat çeken Şimşek, hakkında yürütülen hukuki işlemlerin selameti gerekçesiyle Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı.

Berhan Şimşek’ten sürpriz karar: MYK üyeliğini bıraktı

Hukuki Süreçler ve Parti İradesi

Konuşmasında parti disiplinine ve genel merkez iradesine olan bağlılığına vurgu yapan Şimşek, yaşanan tartışmaların ve kendisine yönelik iddiaların partiyi yıpratmaması gerektiğini belirtti. Şimşek, "Partimin ve Genel Başkanlığın iradesi benim şahsi irademden üstündür. Hakkımdaki davalar sonuçlanana kadar MYK üyeliği görevimden ayrılma kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Berhan Şimşek’ten sürpriz karar: MYK üyeliğini bıraktı

Altı Ok Vurgusu

İstifa kararının sadece MYK üyeliğini kapsadığını belirten Berhan Şimşek, CHP üyeliğinin ise ölene kadar devam edeceğinin altını çizdi. Rozet taşımanın ötesinde bir gönül bağıyla partiye bağlı olduğunu ifade eden Şimşek, "Ben altı oku sadece yakamda değil, yüreğimde taşıyorum. Bu süreçte kimse başını öne eğmesin, ben dik durmaya devam edeceğim. Yaşanan zorluklar bizi ancak daha güçlü kılar" diyerek örgütüne moral mesajı gönderdi. Şimşek, bu kararıyla birlikte hukuki sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesine olanak tanımayı hedeflediğini belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız