“Temiz Su ve Sürdürülebilir Dünya” odak noktası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde denizleri koruma, bilinçli avlanma ve doğru tüketim konularına dikkat çekildi. Düzenlenen “Su Ürünlerinin İşlenme Yöntemleri” konulu seminer ve “Deniz’in Dibinde Neler Oluyor” isimli çevrimiçi panelde de konuklar denizlerin durumu ve balıkçılık sektörü değerlendirildi.
Üç gün süren etkinliklere damgasını “Ödüllü Balık Avı Yarışması” vurdu. Ildır Deniz Yolu Taşıma Kooperatifi teknelerinin ev sahipliğinde, Çağlarav sponsorluğunda gerçekleşen balık avı turunda, ekiplerin avladıkları balıklar jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlere ödüller verildi. “En Büyük Balığı Tutan” ödülünün sahibi Ömer Meci, “En Çok Balık Tutan” Serkan Eskin, “En Çok Balık Tutan Ekip” ise Ayberk Reis ekibi oldu. Av sonunda Ildırı limanında Pınar Su Ürünleri sponsorluğunda yapılan Balık Ekmek partisinde, Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği “Çeşme’nin Balıkları” temalı resim yarışmasına katılan eserler sergilendi, kazanan öğrencilere ödüller verildi. Öğrenciler, Sagun Group’un desteği ile yavru balıkları ait oldukları mavi sularla buluşturdu.
Etkinliğin sonunda konuşma yapan Dokuz Eylül Rotary Başkanı Metin Yorgancıoğlu, emek veren, katılan herkese teşekkür etti. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktuğhan da “Dört Mevsim Çeşme stratejimiz doğrultusunda yaptığımız kültür sanat ve spor etkinlikleriyle iki aya sıkışan sezonumuzu 12 aya dağıttık. Umarım bu etkinliklerin sonu gelmez, Çeşme hak ettiği değeri bulur. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. Rotary 2440 Bölge Guvernörü Nedim Atilla ise “Biz belki denizlerimizi tamamen temizleyemeyiz ama farkındalık yaratabilir, koruyabiliriz. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
1 Aralık Çarşamba günü resim yarışmasının düzenlendiği 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu’nda gerçekleştirilecek seminerde Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedef Nehir El tarafından balık tüketiminin faydaları anlatılacak.
Rotary’de renkli “Balıkçılar Günü
Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 21 Dünya Balıkçılık Günü’nde “Balığa Gel” dedi. Rotary, her yıl 21 Kasım’da kutlanan Dünya Balıkçılık Günü’nü, Dokuz Eylül Rotary Kulübü organizasyonuyla Çeşme Belediyesi’nin iş birliğinde bir dizi etkinlikle kutladı.
Yayınlanma :
22.11.2021 10:50
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: