Nefes yazarı Aytunç Erkin, CHP'nin önemli bir kulis bilgisini paylaşarak, partinin dış politikada yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını duyurdu. Erkin’in yazısına göre, CHP Lideri Özgür Özel, İstanbul’da dış politika uzmanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerde, Orta Doğu'yu merkeze alan bir konferans düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.
Geçtiğimiz Ocak ayında, CHP İstanbul'da “Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı” düzenlemişti. Bu toplantının, tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emre Şahan’ın önerisiyle yapıldığı, organizasyonun ise Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi kurulu yöneticisi Emin Uçak tarafından sağlandığı belirtilmişti. CHP'nin bu adımı, partinin toplumsal barışa dair vizyonunu yansıtan önemli bir toplantıydı.
ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORTA DOĞU MERKEZLİ KONFERANS PLANI
Erkin’in aktardığına göre, geçen hafta Cuma günü CHP lideri Özgür Özel, İstanbul’daki çalışma ofisinde bir grup dış politika uzmanıyla bir araya geldi.
Bu toplantıya katılan uzmanlar arasında emekli hariciyeciler de yer aldı. Toplantıda, Orta Doğu, bölge politikaları ve Avrupa Birliği üzerine sunumlar yapıldığı ifade ediliyor. Özel’in, toplantının ardından Emin Uçak’a “Orta Doğu merkezli bir konferans toplayalım” şeklinde bir öneride bulunduğu aktarılıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: