Güney Kore'de başkent Seul'ün yaklaşık 30 kilometre güneyinde bulunan Suwon kentindeki yetkililer, yaşlı seçmenlere cinsel gücü arttıran haplar sağlayarak oylarını satın almakla suçlandı. İddiaların araştırıldığını belirten Suwon savcılığı, seçim yasalarının ihlal edilmiş olabileceğini ifade etti.
OYLAR GEÇERSİZ SAYILACAK
İddiaların doğrulanması halinde, bu tarz ilaçlar Güney Kore'de reçetesiz olarak satılmadığı için suçlular 8.750 dolar cezaya çarptırılacak ya da 5 yıla kadar hapse mahkum edilecek. Aynı zamanda rüşvet karşılığı elde ettiği tespit edilen oylar geçersiz sayılacak ve rüşvet kabul ettiği belirlenen kişiler de aldıkları 'hediye'nin bedelinin 50 katı ceza ödeyecek.
Oy toplamak için cinsel gücü arttırıcı hap dağıttılar
Savcılar, yaşça büyük seçmenlere sertleşme sorununun giderilmesine yardımcı olan ilaçlarla rüşvet verildiği iddiasını araştırıyor.
Yayınlanma :
13.04.2016 18:21
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: