Osmanlı kaftanları dünyaya açılıyor
Osmanlı'nın birbirinden güzel kaftanları dünyanın dört bir yanında genç kızların ilgisini çekiyor.
Yayınlanma :
10.02.2017 09:40
Osmanlı'nın birbirinden güzel kaftanları dünyanın dört bir yanında genç kızların ilgisini çekiyor. Kaftanlarla birlikle gelinliklerin de yer aldığı son kreasyon İzmir'de düzenlenen If Wedding Fashion'da ünlü mankenler eşliğinde görücüye çıktı. Osmanlı Moda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gezen, koleksiyonlarının Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanısıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden de alıcı bulduğunu söyledi.
Fuar İzmir'de düzenlenen 11. İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (If Wedding Fashion), bu kez Osmanlı kaftanlarından esinlenerek tasarlanan gelinliklere ev sahipliği yaptı. Sektörde 17 yıllık deneyime sahip Osmanlı Moda'nın yeni koleksiyonu Şebnem Schaefer, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Ebru Öztürk, Elif Ece Uzun’un da aralarında olduğu ünlü mankenler eşliğinde sergilendi. Akif Örük’ün koreografisindeki defile nefes kesti. Tasarımları Zehra Gezen'e ait gelinlikler özellikle fuara katılan profesyonel alıcılar tarafından mercek altına alındı.
Osmanlı Moda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gezer, Türkiye'nin kendine has kültürünü yansıtan, kendi markalarıyla gelinlik sektöründe başarılı olabileceğini belirterek, İşte biz bunu başardık. Bize ait olanı artık tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Kaftanlarımız ve onlardan esinlendiğimiz gelinliklerimiz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Yılda 500 parça ürün gönderiyoruz. Koleksiyonlar Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanısıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden de alıcı buluyor. Özellikle Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya gibi Kuzey ülkelerindeki genç kızlar da en mutlu günlerinde bizim kültürümüze ait gelinlikleri tercih ediyor dedi.
Hedeflerinin dünya markası olmak olduğunu söyleyen Gezen, Yıllardan beri üreticiler, dünyadaki diğer trendlerden etkilenerek koleksiyonlarını oluşturuyor. Oysa bizim en büyük ilham kaynağımız elimizin altında. Osmanlı kaftanlarındaki güzellik asıl ilham kaynağımız. Genç kızların, hayatlarının en mutlu gününde tercih etmesinin nedeni işte bu güzellik dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: