Narlıdere Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmemesi, kanalizasyona karışmaması ve lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılması konularında çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri bu kapsamda, ilçede faaliyet gösteren kafe, restoran gibi işletmeleri ziyaret ederek bitkisel atık yağlarını lisanslı firmalara teslim edip etmedikleri konusunda denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, atık yağların yanlış şekilde bertaraf edilmesinin su kaynaklarına, altyapıya ve ekosisteme verdiği zararlar ayrıntılı biçimde işletmelere ifade edildi.
Mevzuata uygun şekilde atık yağlarını toplayan ve geri dönüşüme kazandıran işletmelere duyarlılıkları ve çevreye verdikleri önem dolayısıyla teşekkür edilirken, gerekli şartların yerine getirilmemesi halinde yasal mevzuat kapsamında cezai yaptırımların uygulanacağı bildirildi.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK
Narlıdere Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“1 litre atık yağın yaklaşık 1 milyon litre içme suyunu kirletebilecek güce sahip olduğunu tüm vatandaşlarımıza önemle hatırlatıyoruz. Yasalar çerçevesinde hareket eden ve çevre bilinciyle hareket eden tüm işletmelerimize teşekkür ediyoruz. Çevremizi ve doğamızı korumak, sürdürülebilir bir kent yaşamını sağlamak için denetimlerimiz aralıksız sürecek. İlçe sakinlerimiz atık yağlarını muhtarlarımız aracılığıyla veya 0 232 238 30 00 / 1908 numaralı telefonu arayarak belediyemize teslim edebilirler.”
Yorumlar
Kalan Karakter: