ADANA – Adana’nın Kozan ilçesinde narenciyeden umduğunu bulamayan üretici çileğe yöneldi. Üretimi 5 dönüme çıkararak ilçede öncü olan üretici rekolteden memnun.
Kozan ilçesinde coğrafi işaretli portakal üretimiyle bilinen Bucak Mahallesi, son yıllarda çilek üretimi ve seracılıkla üretimde ivme kazandı. Geçtiğimiz yıllarda 1 dönüm arazide çilek üretimine başlayan bir üretici, 3 yıl içinde üretim alanını arttırarak üretimi 5 dönüme çıkardı. Narenciyeden elde ettiği gelir düşünce çileğe yönelen üretici, seraları güneş enerjisi ile çalışan kamera ve sesli uyarı sistemiyle 24 saat kontrol altında tutuyor.
"Narenciyeden gelir düşünce çileğe yöneldik"
Çileğin bahçede kilosunun 300 TL’den alıcı bulduğunu ve bu yılki rekolteden memnun olduklarını belirten üretici Erhan Özkan, "Bir dönüm arazide başladık, verim alınca 5 dönüme çıkardık. Narenciyeden gelir düşünce çileğe yöneldik. Bahçemizi kamera sistemiyle sürekli takip ediyoruz. Herhangi bir olumsuzlukta jandarma müdahale ediyor" dedi.
"Çilek turizmi oluştu"
Üretici Özkan, bu yıl rekoltenin iyi olduğunu kaydederek, "Mersin çileği çıkınca fiyatlar biraz düşebilir. Bucak’ta artık çilek turizmi oluştu. Önceden portakal için gelenler şimdi çilek için geliyor. Bahçelerde çilek hasadı yapan misafirleri ağırlıyoruz" diye konuştu.
IHA
Yorumlar
Kalan Karakter: