Marmaris Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Sanat Evi’nin yetenekli kursiyerleri, ilçe sınırlarını aşan başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Marmaris Belediye Tiyatrosu (MABET) çatısı altında yetişen oyuncular, bu kez 33. Uluslararası Muğla Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında sahne alarak izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kaz Dağları’nın hüzünlü hikayesi sahnede
Türk edebiyatının usta kalemi Sabahattin Ali’nin "Hasan Boğuldu" adlı eserinden tiyatroya uyarlanan "Böyledir Bizim Sevdamız", 27 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda perdelerini açacak. 50 kişilik dev bir kadroyla sahnelenen eser, obalı Emine ile ovalı Hasan’ın kavuşamayan yüreklerinin öyküsünü müzik, dans ve oyunculuk performanslarıyla harmanlayarak seyirciye sunuyor.

Amatör ruhla profesyonel dokunuşlar
Oyunun başrollerinde Emine karakterine Ayşe Şahin Gençtürk, Hasan karakterine ise Ömer Şencan hayat veriyor. Yönetmen koltuğunda Cengiz Sezgin’in oturduğu yapımın yönetmen yardımcılığını Zidan Akgül üstleniyor. Hüseyin Yıldız tarafından tiyatroya uyarlanan eserin müziklerinde Deniz Ersin Avcı’nın imzası bulunurken, koreografi çalışmaları ise Kadir Can Eryetiş tarafından gerçekleştirildi. Amatör oyuncuların büyük bir özveriyle hazırlandığı bu duygusal prodüksiyon, festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri olmaya aday.