Alzheimer hastası olduğu öne sürülen emekli öğretmen Vedat Emekdar (59), muhasebeci olduğu öğrenilen eşi Vasfiye Emekdar (58) ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine mutfaktan bıçak alan Vedat Emekdar, karısını sırt ve boyun kısmından defalarca bıçakladı. Yaralanan kadının yardım çığlığını duyan mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri talihsiz kadını yerde hareketsiz yatarken gördü. Bıçakladığı eşinin başında duran Vedat Emekdar'ın da bileğini keserek intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.
Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri olay yerinde çeşitli incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalarda, Vedat Emekdar'ın bir mektup bıraktığı tespit edildi. İddiaya göre, Alzheimer hastası adamın, psikolojik sorunlarının olduğunu ve bu nedenle verilen ilaçları kullanmadığını, çok az uyuduğunu ve eşi Vasfiye Emekdar'ın kendisini aldattığını, bu nedenle cinayeti işlediğini yazdığı öne sürüldü.
Kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Vasfiye Emekdar'ın cansız bedeni, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ekipler tarafından olay yerinde yapılan incelemede, Vedat Emekdar'ın cinayet esnasında kullandığı bıçağı balkondan aşağıya attığı belirlendi. Polis ekipleri tarafından incelenmek üzere bıçak delil torbasına koyularak olay yerinden alındı. Öte yandan, yapılan ilk incelemede Vedat E.'nin, Vasfiye Emekdar'ı 7 kez sırtından bıçakladığı ve boğazını kesmeye çalıştığı ileri sürüldü.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: