İzmir'de Gezi Eylemlerine Katılanlara Ceza Yağdı
İzmir'de Gezi eylemlerine katılanlar hakkında açılan dava sonucunda mahkeme 4 kişi için 6 yıl 3 ay ceza verdi.
Yerel mahkemenin Gezi Eylemleri Davası ile ilgili beraat kararını bozan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, taş ve sopaları silah sayarak 4 kişi hakkında 6 yıl 3 ay ceza verdi.
Evrensel'in haberine göre; 2013 yılının Haziran ayında İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerin sonucunda binlerce kişiye dava açıldı. İzmir'de de açılan davalarla ilgili hukuki süreç 4 yılı aşmasına rağmen devam ediyor.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davada Gezi Parkı eylemlerine katılanlar hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası isteniyordu.
TAŞ VE SOPA SİLAH SAYILDI
Mahkeme dosyadaki bütün sanıklar için beraat kararı verdi ancak dosyaya bakan savcı, süreci Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyayı inceleyen 2. Ceza Dairesi 4 kişi hakkında, iki ayrı suçlamadan cezalar yağdırdı. Taş ve sopaları silah olarak sayan ceza dairesi ilk olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/1-a maddesi uyarınca 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çaptırdı.
TOPLAMDA 6 YIL 3 AY CEZA
Ceza Dairesi ayrıca eyleme katılanların, örgütün çağrısı üzerine katıldığıını iddia ederek ayrıca 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yine 3 yıl 9 ay cezalandırılmasına karar verdi. Her bir sanık toplamda 6 yıl 3 ay ceza almış oldu. Mahkemede cezalarda indirime de gitmedi. Dosya Yargıtay'a taşınacak. Yargıtay da cezaları onarsa Gezi Parkı eylemcileri hapse girecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: