İZBAN Grevi İçin Senaryo İddiası

İzmir trafiğini günlerdir adeta felç eden İZBAN Grevi ile ilgili siyasi kulislerde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

02 Ocak 2019 - 14:53 - Güncelleme: 02 Ocak 2019 - 15:00

İzmir trafiğinin adeta ana omurgası olan ve 136 kilometreyi bulan ulaşım hattı ile kentin iki yakasını birleştiren İZBAN grevi 23 günü devirirken kentin ana gündeminin dışında siyaset gündeminin de ilk konusu oldu. İZBAN'da yetkili sendika olan Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, İzmir Metro A.Ş. ile İzmir Tramvayı’nda arabulucu raporunun kendilerine ulaştığını, grev ilanını asmak için gün saydıklarını açıklamasının ardından siyasi kulislerde hareketlendi. 
Sendika; Ak Parti'ye çözdürecek
Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'ün grev kararı asmak için gün saydıklarını beyan etmesi e ; "Görüşme süreci dediğimiz 60 günlük süreci tabii ki bekleyemeyiz. 60 günlük süreci beklediğimiz anda biz yetkimizi kaybederiz. En fazla 50 gün beklememiz lazım. Onu da öyle değerlendirmeyi düşünmüyoruz" sözleri üzerine grevin siyasi malzeme olduğu iddiası ortaya atıldı. Grevde İZBAN Yönetiminin son olarak teklif ettiği yüzde 26'lık zam teklifinin de reddedilmesinin ardından ortaya atılan iddiaya göre grevde bu güne kadar sessiz kalan TCDD'nin devreye gireceği ileri sürüldü.
İzmir'in Ak Parti adaylarını açıklamak için 5 Ocak'ta kente gelecek olan Ak Parti Genel Başkanı Cumhurtbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama öncesi  grevi çözeceği ve bu müjde ile adaylarını açıklayacağı iddia edildi. Ak Parti'nin bu hamle ile kentteki sorunların çözüm mercisinin kendileri olduğunu göstererek Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi'ye avantaj sağlamayı planladığı ileri sürüldü.
Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki belediye başkan adaylarını açıkladığı törende İZBAN Grevi'ne değinerek; "İzmir'de İZBAN' da grev var. Hadi buyurun neden çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var" demişti.

Kaynak: www.gercekhaberci.com
Bu haber 2592 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()