İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi itfaiye personelinin daha verimli çalışması için işbirliğine gitti. Dernek, sahada çalışan personelin özellikle doğal afetler esnasında karşılaştığı travmatik olaylarla başa çıkmasının yöntemlerini anlattı. Yaklaşık bin kişi stres, kaygı, endişe gibi duyguları yönetme becerisi kazanmak için eğitim aldı.
On dört oturumdan oluşan programda travma, afet ve kriz birimiyle planlanan psikoeğitim çalışmaları tamamlandı.
İtfaiyecilere psikoeğitim
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi iş birliği ile itfaiyecilere doğal afet bölgelerinde travmatik olaylarla başa çıkabilmeleri için eğitim verildi.
Yayınlanma :
25.01.2023 10:19
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: