Ege Politik Gündem Silivri Başsavcılığı'ndan Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması: İfadeye çağrılmadı

Silivri Başsavcılığı'ndan Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması: İfadeye çağrılmadı

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Kaşif Kozinoğlu soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldığı iddiasını Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı yalanladı ve gazetecinin ziyaret amacıyla adliyede bulunduğunu duyurdu.

Silivri Başsavcılığı'ndan Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması: İfadeye çağrılmadı

Kaşif Kozinoğlu'nun Silivri Cezaevi'ndeki ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma, Kurtlar Vadisi dizisindeki sahnelerle kurulan benzerlikler nedeniyle yeniden gündeme geldi. Soruşturma kapsamında bazı senaristlerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınırken, gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı da sosyal medya üzerinden adliye de olduğunu paylaştı.

Kütahyalı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ensonhaber’deki YouTube videolarım ve yazdığım yazılar dolayısıyla Kozinoğlu-Kurtlar Vadisi soruşturmasında “bilgi sahibi” sıfatıyla tüm bildiklerimi ve tanıklıklarımı anlatmak için şu an Silivri Adliyesi’ndeyim”

Gazeteci, soruşturmayı yürüten makama detaylı bilgi vereceğini belirterek şunları ekledi:

“Bu soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcıvekili Ebubekir Efe Bey’e, Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü, Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu sürecinde şahit olduğum tüm hadiseleri detaylı olarak anlatacağım”

Başsavcılık'tan gelen yalanlama ve soruşturmanın detayları

Rasim Ozan Kütahyalı'nın açıklamalarının ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan resmi bir açıklama yapıldı. Kurumdan yapılan duyuruda, Kütahyalı'nın ifade için çağrılmadığı vurgulandı. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Rasim ozan Kütahlı isimli şahıs, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeye çağrılmamıştır. Kendisi ziyaret sebebiyle adliyeye gelmiştir. Herhangi bir ifade alma işlemi uygulanmamıştır.”

Savcılık, Kurtlar Vadisi dizisindeki infaz sahneleri ile Kozinoğlu'nun hayatını kaybettiği tarihler arasındaki zamanlamayı mercek altına aldı. Bu kapsamda Kurtlar Vadisi senaristleri dün "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade verdi. Dosyadaki tespitlere göre, dizinin 10 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan 136. bölümünde "Kazım Kaşifoğlu" isimli karakter bir hücrede tutularak Polat Alemdar'ın hediyesi olarak Yaşar Ağa'ya teslim ediliyor. Yaşar Ağa tarafından darp edilen Kaşifoğlu'na, yanındaki adamı İlhan'ın "Kaşifoğlu! Azrailin benim, Kaşifoğlu seni ben öldüreceğim" diyerek tehditler savurduğu belirlendi.

Bu bölümün yayınlanmasından yalnızca iki gün sonra, 12 Kasım 2011'de Kaşif Kozinoğlu Silivri Cezaevi'nde yaşamını yitirdi. Soruşturmada öne çıkan bir diğer ayrıntı ise Kozinoğlu’nun ölümünün ardından yayınlanan bölüm oldu. 8 Aralık 2011 tarihli 139. bölümde, Kaşifoğlu karakterinin spor yaptıktan sonra nabzının yüksek olduğunu belirttiği, ardından duş aldığı ve "Kara" karakteri tarafından koluna şırıngayla hava enjekte edilerek öldürüldüğü sahne ekranlara geldi. Savcılık, senaryo ile gerçek ölüm arasındaki bağın araştırılmasını incelemeye gerekçe gösterdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız