Ege Politik Gündem Muğla’da okuma seferberliği: Yarım asırlık birikimle geleceği inşa etmek

Muğla’da okuma seferberliği: Yarım asırlık birikimle geleceği inşa etmek

Muğla Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, kitap okuma kültürünün toplumsal kalkınmadaki kritik rolü masaya yatırıldı.

Muğla’da okuma seferberliği: Yarım asırlık birikimle geleceği inşa etmek

Muğla Valiliği tarafından "Aile 10 Yılı" etkinlikleri çerçevesinde organize edilen özel bir seminer, bölgedeki kitapseverleri bir araya getirdi. Vali Dr. İdris Akbıyık’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen buluşmanın ana konuşmacısı, alanında uzman isimlerden Tarihçi ve Yazar Mustafa Turan oldu.

Muğla’da okuma seferberliği: Yarım asırlık birikimle geleceği inşa etmek

Okuma disiplininin bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Turan, 50 yıllık tecrübesini katılımcılarla paylaştı. Medeniyetlerin yükselişinde bilginin ve yazılı kaynakların temel taş olduğunu belirten yazar, özellikle aile ortamında çocuklara kazandırılacak okuma alışkanlığının, bireyin gelecekteki başarısında en büyük anahtar olduğunu ifade etti.

Muğla’da okuma seferberliği: Yarım asırlık birikimle geleceği inşa etmek

Geleceğe yatırımın yolu kitaplardan geçiyor

Konuşmasında kitap seçimi ve doğru okuma teknikleri üzerine de duran Turan, toplumun her kesiminin kitaplarla daha sıkı bağlar kurması gerektiğine dikkat çekti. Genç nesillerin dijital dünyadan ziyade nitelikli eserlerle vakit geçirmesinin toplumsal gelişim için hayati bir zorunluluk olduğunu belirten uzman isim, düzenli okuma alışkanlığı edinmenin yöntemlerini pratik tavsiyelerle açıkladı.

Etkinlik, katılımcıların okuma kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik fikir alışverişlerinde bulunması ve önerilerin değerlendirilmesiyle verimli bir şekilde tamamlandı. Muğla’da düzenlenen bu anlamlı seminer, bölgede kitap okuma farkındalığını artırmak adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız