Kuşadası Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini modern ekipmanlar ve sistematik bir çalışma planıyla güçlendirmeye devam ediyor. Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesiyle birlikte temizlik faaliyetlerinde teknolojik yöntemlerin kullanımına ağırlık veren belediye yönetimi, Belediye Başkan Vekili Tahsin Demirtaş’ın koordinasyonunda hizmetlerin aksatılmadan sürdürülmesini sağlıyor.

Modern Ekipmanlarla Derinlemesine Temizlik

Çalışmaların son adresi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Kadınlar Denizi Mahallesi’ndeki Mahmut Esat Bozkurt Caddesi oldu. Bölgedeki hijyen seviyesini artırmak için harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, "Küçük Dev Bucher" olarak adlandırılan gelişmiş vakumlu süpürme araçlarını sahaya sürdü.
Uygulama kapsamında cadde, ilk olarak deterjanlı ve yüksek basınçlı suyla yıkanarak yüzeydeki tüm kir ve kalıntılardan arındırıldı. Ardından mekanik vakumlu süpürme sistemiyle yol üzerindeki atıklar titizlikle toplandı. Sadece yol yüzeyiyle sınırlı kalmayan ekipler, cadde üzerindeki çöp konteynerlerini de özel yöntemlerle dezenfekte ederek bölgeyi daha sağlıklı bir görünüme kavuşturdu. Kadınlar Denizi Kavşağı’ndan Güvercin Ada’ya kadar uzanan hattı kapsayan bu detaylı çalışma, vatandaşlardan ve bölgeyi ziyaret eden turistlerden tam not aldı.