Ege Politik Gündem İzmir’de 9 Eylül coşkusu: 104 yıllık zafer ruhu meydanlara taştı

İzmir’de 9 Eylül coşkusu: 104 yıllık zafer ruhu meydanlara taştı

Türk ordusunun 1922 yılında kente giriş yaptığı tarihi rotada bir araya gelen binlerce vatandaş, dev Türk bayrağı eşliğinde kurtuluşun yıl dönümünü büyük bir gururla kutladı.

İzmir’de 9 Eylül coşkusu: 104 yıllık zafer ruhu meydanlara taştı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü, kentin tarihi dokusunu yansıtan anlamlı bir yürüyüşle taçlandırıldı. Türk ordusunun 9 Eylül 1922 tarihinde kente giriş yaptığı güzergâh, bu yıl da bağımsızlık meşalesini taşıyan binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Basmane Karakolu önünden başlayan geleneksel Zafer Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.

İzmir’de 9 Eylül coşkusu: 104 yıllık zafer ruhu meydanlara taştı

Kortejde birlik mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülük ettiği yürüyüşe; siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Omuz omuza ilerleyen kortej, marşlar eşliğinde ilerlerken, çevredeki ev ve iş yerlerinden destek veren İzmirliler de bu coşkuya alkışlarla ortak oldu. Yürüyüşün en dikkat çeken anlarından biri, Basmane’den Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan 250 metrelik dev Türk bayrağının taşınması oldu.

İzmir’de 9 Eylül coşkusu: 104 yıllık zafer ruhu meydanlara taştı

Törenle taçlanan gurur günü

Yürüyüşün sona erdiği Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören gerçekleştirildi. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu ve Başkan Cemil Tugay’ın katılımıyla düzenlenen program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler, kurtuluş gününe yakışır bir şekilde sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız