Ege Politik Gündem Bolvadin’de korkulu bekleyiş bitti: Devlet şefkati anne ve köyü huzura kavuşturdu

Bolvadin’de korkulu bekleyiş bitti: Devlet şefkati anne ve köyü huzura kavuşturdu

Afyonkarahisar’da zihinsel engelli kızının şiddetine maruz kalan ve çaresizliğiyle gündeme gelen Keziban Çiçeklioğlu’nun feryadı karşılık buldu; genç kız devlet korumasına alınarak bakım evine yerleştirildi.

Bolvadin’de korkulu bekleyiş bitti: Devlet şefkati anne ve köyü huzura kavuşturdu

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyünde uzun süredir devam eden dramatik süreç, yetkililerin devreye girmesiyle son buldu. Doğuştan zihinsel engelli olan 25 yaşındaki Emine Çiçeklioğlu’nun sergilediği saldırgan tavırlar, başta annesi Keziban Çiçeklioğlu olmak üzere tüm köy halkını tedirgin ediyordu. Basına yansıyan haberlerin ardından harekete geçen ilgili kurumlar, genç kızı güvenli bir ortama taşıyarak tedavi ve bakım sürecini başlattı.

Bolvadin’de korkulu bekleyiş bitti: Devlet şefkati anne ve köyü huzura kavuşturdu

Köy halkı ve okul öğrencileri için ciddi bir güvenlik riski oluşturan, zaman zaman yollara çıkarak trafiği aksatan genç kızın devlet himayesine alınması, bölgede büyük bir rahatlama yarattı. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından bakım evine nakledilen Emine Çiçeklioğlu, artık uzman gözetiminde yaşamını sürdürecek.

Bolvadin’de korkulu bekleyiş bitti: Devlet şefkati anne ve köyü huzura kavuşturdu

Anne ve köy halkı derin bir nefes aldı

Yaşanan gelişmeleri büyük bir minnetle karşılayan anne Keziban Çiçeklioğlu, yaşadığı zorlu günlerin geride kaldığını ifade etti. Sesini duyuran haberin ardından üzerindeki baskının kalktığını belirten anne, devlet yetkililerine teşekkür ederek artık güvende hissettiğini dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan dayı Yaşar Murat Çelik ise özellikle okulların açıldığı bu dönemde atılan adımın önemine vurgu yaptı. Çelik, "Yeğenim devletin şefkatli ellerine teslim edildi. Hem onun sağlığı güvence altına alındı hem de köyümüz, özellikle de annesi büyük bir huzura kavuştu. Olası bir kazanın veya üzücü bir olayın önüne geçildiği için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız