Mersin'in Tarsus ilçesinde devam eden ve gizemi koruyan kazı çalışmalarına ilişikin tartışmalar sürerken bölge ve tarihi üzerine çalışmalar yapmış olan Tarsuslu gazeteci Uğur Pişmanlık "Helenistik döneme ait bir tapınak ve şehir" olasılığının güçlü olduğunu söyledi.
Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazı evine girmeye çalışan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, olaydaki esrarın Hıristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul’ün kayıp İncil’i ile ilgili olduğunu iddia etmişti.
Kazının Vatikan'la ilişkilendirilme iddialarınaysa Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell, “Vatikan’ın Tarsus’taki herhangi bir arkeolojik kazı veya başka faaliyete dahli yoktur” ifadelerini kullandı.
Öte yandan kazıya ilişkin bir diğer iddia ise A Haber İstihbarat Şefi Kubilay Gülbek'ten geldi. Gülbek, ''Definecilerden ihbarcı olan bir kişi 'Yeraltı geçidinde dolaşırken bir oda dolusu altın gördüm' dedi'' ifadelerini aktardı.
Söz konusu kazıya ilişkin soL'a konuşan Tarsuslu gazeteci Uğur Pişmanlık, ''Hazine bulunma ihtimali olabilir, ancak Vatikan ihtimali zayıf. Kentin asıl tarihinin henüz ortaya çıkmadığını düşünürsek Helenistik döneme ait bir tapınak ve şehir ortaya çıkabilir'' dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: