Manisa'da hayvancılıkta yeni dönem: 16 baş hayvan desteği için süreç başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın küçük ölçekli aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla başlattığı "Bir Sürü Olsun" projesi, Manisalı üreticilere damızlık hayvan sahibi olma fırsatı sunuyor.

Manisa'da hayvancılıkta yeni dönem: 16 baş hayvan desteği için süreç başladı

Manisa'da hayvancılık sektörünün verimliliğini artırmak ve aile tipi işletmelerin damızlık varlığını desteklemek adına "Bir Sürü Olsun" projesi hayata geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bu çalışma ile üreticilere etçi ırk hayvan desteği sağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında hak sahibi olan yetiştiricilere, 15'i gebe dişi ve 1'i damızlık erkek olmak üzere toplam 16 baş hayvan verilecek. Başvurular, 13 Kasım 2026 tarihine kadar Manisa İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen ya da noter onaylı vekil aracılığıyla yapılabilecek.

Manisa'da hayvancılıkta yeni dönem: 16 baş hayvan desteği için süreç başladı

Başvuru kriterleri ve detaylar

Projeden yararlanmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı aranıyor. Kamu personeli veya tüzel kişiliklerin başvuru yapamayacağı projede, TÜRKVET sistemine kayıtlı işletmenin en az bir yıldır başvuru sahibinin adına kayıtlı olması ve kapasitesinin 200 başı geçmemesi gerekiyor.

Her yetiştirici, en az 1 en fazla 3 grup talep edebilecek. İlk etapta her hak sahibine bir grup verilmesi planlanırken, kontenjan durumuna göre ek talepler değerlendirmeye alınacak. Ayrıca, her hayvan için 3 bin TL tutarında teminatın, başvuru sahibinin kendi hesabından Et ve Süt Kurumu'na yatırılması zorunlu tutuluyor.

Değerlendirme sürecinde ise genç ve kadın çiftçiler, deprem bölgesindeki işletmeler ve aile tipi hayvancılık yapan üreticiler öncelikli olarak puanlanacak. Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen üreticiler, yerel tarım müdürlüklerinden destek alabiliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız