Ege turizminin gözbebeği Bodrum, kruvaziyer turizminde hareketli bir gün yaşıyor. Farklı ülkelerden yola çıkan iki büyük yolcu gemisi, rotalarını Muğla'nın Bodrum ilçesine çevirerek limana demir attı. Toplamda 836 yolcuyu taşıyan dev gemiler, ilçe ekonomisine ve turizmine önemli bir katkı sağladı.

Lüks gemiler Bodrum'da

Bahama bayrağı taşıyan 110 metre uzunluğundaki Emerald Azzurra, Mykonos üzerinden Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne ulaştı. Çoğunluğu Amerikalı turistlerden oluşan 95 yolcusu ve 76 kişilik mürettebatıyla dikkat çeken geminin, akşam saat 22.00 sularında rotasını Rodos'a çevireceği belirtildi.
Bir diğer ziyaretçi ise Pire Limanı'ndan gelen, 193 metre boyundaki Palau bayraklı Astoria Grande oldu. Rus turistlerin yoğunlukta olduğu gemide 741 yolcu ve 397 mürettebat bulunuyor. Astoria Grande'nin ise gün sonunda, saat 17.00'de Antalya'ya doğru hareket edeceği açıklandı. Gün boyu Bodrum'un tadını çıkaran turistler, akşam saatlerinde gemilerine dönerek bir sonraki duraklarına doğru yola çıkacak.