Ege Politik Dünya Fransa'da Yılın Başından Beri 12 Bin 845 Yangın, 61 Bin Hektarlık Alanı Ateşe Verdiydi!

Fransa'da Yılın Başından Beri 12 Bin 845 Yangın, 61 Bin Hektarlık Alanı Ateşe Verdiydi!

İçişleri Bakanı Laurent Nunez, ülkede ocak ayından itibaren çıkan orman yangınlarına ilişkin çarpıcı verileri paylaşırken, Bordeaux çevresinde 55 bin kişinin daha tahliye edildiğini duyurdu.

Fransa'da Yılın Başından Beri 12 Bin 845 Yangın, 61 Bin Hektarlık Alanı Ateşe Verdiydi!

Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, La Tribune Dimanche gazetesine yaptığı açıklamada, ülkenin yıl başından bu yana 12 bin 845 orman yangınıyla mücadele ettiğini belirtti. Bakan Nunez, yangınlarla bağlantılı olarak şu ana kadar 146 kişinin gözaltına alındığını da sözlerine ekledi.

Bakan Nunez yangınların çoğunun kısa sürede kontrol altına alındığını vurguladı

Nunez, kaydedilen yangınların yüzde 95'inin 1 ila 2 hektardan fazla bir alana yayılmadığının altını çizdi. Bu büyüklükteki yangınların tamamına kara ekiplerince başarıyla müdahale edildiğini aktaran Bakan, Gironde vilayetindeki yangının ise uzun süreli bir mücadele gerektirebileceğini ifade etti. Askeri personelin ve A400M tipi askeri kargo uçağının söndürme çalışmalarına katkısının hayati olduğunu vurguladı.

Bordeaux'da 55 bin kişi daha tahliye edildi

Öte yandan Gironde vilayetine bağlı Bordeaux kentinde alevler etkisini sürdürürken, çok sayıda kasabada tahliye kararı uygulandı. Yetkililer, 55 bin kişinin daha güvenli bölgelere sevk edildiğini bildirdi. Ülkenin kayıtlara geçen en büyük yangınlarından biri olarak nitelendirilen Gironde'daki yangına, askeri nakliye uçağı A400M de havadan destek veriyor.

Bakan Nunez bir önceki gün yaptığı değerlendirmede, vilayetteki yangının Bordeaux merkezine doğru ilerlediğini belirterek Başbakan Sebastien Lecornu'nun kentin tahliyesi dahil tüm senaryolara karşı hazır olunması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı. Buna karşın Belediye Başkanı Cazenave, şu an için bir tahliyenin gündemde olmadığını duyurmuştu.

Yanan toplam alan tarihi rekor seviyeye ulaştı

Landes ve Var vilayetlerindeki yangınlar da kontrol altına alınamazken, Var'a bağlı Gros Bessillon bölgesinde yaklaşık bir haftadır devam eden alevler 4 bin 500 hektar alanı küle çevirdi. İçişleri Bakanı Nunez, dün yaptığı açıklamada ülke genelinde bu yıl toplam 98 bin hektar ormanlık alanın yandığını belirterek, "tarihi rekor" ifadesini kullandı. Bu veriler, Fransa'nın tarihinin en zorlu yangın sezonlarından birini yaşadığını gözler önüne seriyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız