Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.
Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, "Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek" dedi.
IHA
Yorumlar
Kalan Karakter: