CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK Toplantısının ardından açıklama yapıyor.
Böke'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:
Maalesef dün Numan KUrtulmuş'un tarihin kara sayfalarına geçecek açıklama yaptı. Canlı bombalar devam edebilir referandumdan 'Evet' çıkınca terör biter dedi.
Bu cümle kendi başına hem bir itiraf ve hem de bir tehdittir. Bir itiraftır çünkü hükümet sözcüsü, terör örgütlerine hükümetin göz yumduğunu, insanlarımızı katledildiğini açıkça söylemiştir.
Bir tehdittir. Çünkü evet derseniz tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek demektir. Bu ne ilk itiraf ne de ilk tehdittir.
400'Ü VERİN BU İŞ HUZUR İÇİNDE ÇÖZÜLSÜN HATIRLATMASI
Bu AKP'nin terörle tehdit alışkanlığıdır. 7 Haziran sonrası Burhan Kuzu Millet kaosu seçti demişti. Erdoğan 400'ü verin bu iş huzur içinde çözülsün dedi. Daha sonra canlar verdik, darmadağın olduk. Dönemin Başbakan'ı Davutoğlu bombalar patladı oyumuz arttı diyebilmişti.
1 KASIM'DAN SON TERÖR BİTTİ Mİ?
Vatandaşı terörle tehdit ettiler. Şimdi aynı nakaratı dinliyoruz. Ülkeyi terk adam rejimine teslim ederseniz terör biter diyorlar.
1 Kasım'dan sonra terör bitti mi? Bitmedi arttı? Bu terör neden bitmedi diye sorarlar. Terör sizin için siyaseten kullanılacak bir araç mıdır? AKP, sözcüsünün bu sözlerini mutlaka açıklamalıdır.
TEHDİT ETMEYİN GÖREVİNİZİ YAPIN
Açıkça söylüyorum hükümet zan altında kalır. Hükümetin görevi terörü önlemektir.
Tehdit etmeyin görevini yapın.
11 Ekim'den belli anayasal rejime karşı saldırı altındayız. 6,5 milyon kişi işsiz, asgari ücret açlık sınırının altındayken, TL yüzde 26 değer kaybetmişken Türkiye'nin gündemi bunlardan çok uzakta, ülkenin geleceği rejim değişikliği inadıyla karşı karşıya.
Bu Anaysa değişikliği 80 milyonun hangi sorununa çare olacak yokslluğuna, işsizliğine mi evindeki yangına mı?
PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ
Hayır diyenlere baskılar başladı bile. İktidarın ilk stretejisinin baskı ve korku olduğu görülüyor. Kamu-Se'e tehditler savruldu. Rejim değişikliğie hayır diyenlere, saraya teslimiyete hayır diyenlere ister hükümet yandaşları isterse cesaretlendirdikleri tarafından yapıan saldırılara pabuç bırakmayacağız.
Yorumlar
Kalan Karakter: