Menemen Belediyesi'ndeki "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 11 Kasım tarihinde tutuklandı. Aksoy’un tutuklanması sonrası yerine yapılan başkan vekilliği seçimini ise kura ile CHP’li Deniz Karakurt kazandı. AKP’nin adayı Aydın Pehlivan, kura ile başkanvekilinin belirlenmesinin ardından konuyu mahkemeye taşıması sonrası İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verildi. Mahkemenin bu hamlesi ara karar niteliği taşıyor. Dosyanın incelenmesine devam ediyor. Mahkeme nihai karar olarak ya seçimi iptal edecek ve yeni belirlenecek tarihte kura çekimi olacak ya da AKP’nin başvurusunu reddedecek ve CHP’li Karakurt görevine devam edecek.

CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik: Siz kazanana kadar mı seçim yapacağız?
CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, Menemen’de Ak Parti’nin itirazına tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Menemen’de başkan vekili seçiminde AKP genel başkan yardımcısının önerisi, milletvekilleri dahil AKP’li yöneticilerinin rızası ile kameralar önünde yapılan kurayı, utanmadan sıkılmadan iptal başvurusunda bulunanlara: Siz kazanana kadar mı seçim yapacağız?” ifadelerini kullandı.
Yayınlanma :
02.01.2021 19:35
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: