Göreve geldiklerinden bu yana sağlık alanında gerçekleştirdikleri projelerle vatandaşların yanında olmayı amaçladıklarını anlatan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “TİP - 1 diyabet hastaları gün içinde 10 - 15 kez parmak delme işlemiyle kan şekeri ölçümü yapmak zorunda kalıyor. Bu durum, çocuk ve gençlerimiz için yorucu bir süreç ve travmalara yol açtığının farkındayız. Bu nedenle çocuklarımızın kendilerini iyi hissetmesi ve ailelerinin de ekonomik olarak yanında olabilmek için Diyabet Sensörü Destek Programı’nı başlatıyoruz” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI
Fiziki yatırımlar ve gelecek projelerinin bir bir hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Ancak bir önceliğimiz daha var. O da vatandaşlarımızın, çocuklarımız sağlığı ve mutluluğu… Ülkemizde her 10 bin çocuktan birinin TİP - 1 diyabet hastası olduğu varsayılıyor. Diyabetle mücadelede gerekli tedavi ve takip süreçlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla bu destek programını başlattık. Böylece ilçemizdeki diyabet hastası çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
AİLE BÜTÇESİNE DESTEK
Diyabet, özellikle çocuk ve gençler arasında giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu olarak dikkat çekiyor. Buca Belediyesi, diyabet hastası çocukların insülin seviyelerini takip edebilmeleri için gerekli cihazlara erişim sağlamayı hedefliyor. Program, ailelerin bütçesine katkıda bulunarak sağlık hizmetlerine ulaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.
PROGRAMA KATILIM KOŞULLARI
Bucalı vatandaşlara özel uygulanacak Diyabet Sensörü Destek Programı 0 – 18 yaş aralığındaki vatandaşları kapsıyor. Projeden yararlanmak isteyenler, hastane raporu ile hastalığını kanıtlayarak velisi ile birlikte bizzat Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Program ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0232 439 10 10 (3162 – 3163) numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecek.
Buca’dan diyabet hastalarını sevindirecek proje
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan 0 - 18 yaş arası çocuk ve gençler için Diyabet Sensörü Destek Programı’nı hazırladı.
Yayınlanma :
17.08.2024 13:55
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: