Dokuz Eylül Tıp Fakültesi mezunu 30 doktor ve iş hayatından 6 profesyonel iş insanının bir araya gelmesiyle 2016 yılının şubat ayında kurulan Atlas Sağlık Eğitim Vakfı, üniversite öğrencisi bursiyerlerine eğitim hayatları boyunca devam edecek rehberlik ve yol gösterme, kişisel ve mesleki donanımlarını artırmaya yardımcı olmak ve vakıf üyelerinin kaynaşmalarını sağlamak amacıyla 100 kişinin katımlıyla 2 gün süren bir eğitim semineri düzenledi. Vakfın İsminin ve logosunun başımızı taşıyan Atlas Kemiği olması ve mitolojik olarak Dünya’yı da sırtlaması olduğunu dile getiren Atlas Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak “bizler farklı bir Dünya mümkün sloganıyla yola çıktık. Ana hedefimiz bu ülkenin insanlarına ve bu ülkeye daha doğrusu bizleri yetiştiren vatanımıza çağdaş evrensel değerlere sahip çıkan bir nesil yetiştirmek. Bu hedefte ilerlerken maddi yeterlilikleri olmayan üniversite öğrencilerimizi okutmak, onlara burs vermek, eğitim hayatları boyunca ve profesyonel yaşantılarında elimizden gelen her türlü desteği sağlamak istiyoruz. Vakfımızın kuruluşundan kısa bir süre sonra Atlas Akademi adı altında bir de akademi kuruluşu kurduk ve spor, sağlık, sanat gibi bir çok alanda etkinlikler yapmaya başladık. Bu akademi kuruluşumuzda burs verdiğimiz üniversite öğrencilerimizin gelişimi sağlamalarını ve kendilerini iş hayatına hazırlamalarını amaçlıyoruz. İlk olarak spor alanında bir branş seçimi yaparak federasyon ve Ege Üniversitesi ile koordineli olarak bir atlet yetiştirip bu atletin olimpiyatlara hazırlıyoruz. Uzun vadedeki hedefimiz ise İzmir’e vefa borcumuzu ödemek için bir vakıf üniversitesi kurmak” şeklinde konuştu. 200’ün üzerinde üyesi bulunan vakfın 6 ay gibi kısa bir sürede bu günlere geldiğinin altını çizen Apak 800 bursiyer başvurusu içinden uzun uğraşlar sonucu yapılan elemeler ile 13 öğrenciye ekim ayından bu yana burs verdiklerini de sözlerine ekledi.
Vakfın Onursal Üyesi KİT-VAK Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan da yaptığı konuşmada genç ve dinamik bir ekiple yola çıkan üyelerin aynı heyecanı sürdürmesini ve yolunun açık olmasını diledi.
Atlas Sağlık Eğitim Vakfı'ndan Eğitim Semineri
Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Üyeleri burs verdiği üniversite öğrencilerine mentörlük yapmak ve üyeler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla Kuşadası Pine Bay Otel’de bir vakıf eğitim semineri düzenledi.
Yayınlanma :
16.12.2016 09:25
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: