Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla yürüttüğü denetimlerini sıklaştırdı. Efeler ilçesinde gerçekleştirilen son uygulamada, ticari faaliyet göstermek için gerekli olan resmi izin ve ruhsat belgelerine sahip olmadığı tespit edilen bir sürücü yakalandı.
Denetim sırasında 09 plakalı araçta yapılan incelemelerde, sürücünün belediye sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapma yetkisinin bulunmadığı anlaşıldı. Ekipler, durumu hem yolcu ifadeleriyle hem de teknik kayıtlarla kayıt altına alarak yasal süreci başlattı.

Sürücüye ağır yaptırımlar uygulandı
Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gerçekleştirilen kontrollerde, kuralları ihlal eden sürücüye 100 bin TL tutarında idari para cezası kesildi. Bununla sınırlı kalmayan yasal yaptırımlar kapsamında, şahsın sürücü belgesi 30 gün süreyle geçici olarak geri alındı. Ayrıca, usulsüz taşımacılıkta kullanılan araç da 60 gün boyunca trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Yetkililer, vatandaşların güvenliğini önceleyen bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini ve izinsiz taşımacılık faaliyetlerine müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.