İzmir’in Bayraklı ilçesinde yer alan Adalet Mahallesi’nde, bugün öğle saatlerinde üç katlı bir yapının ikinci katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın başladı. Daireden yükselen yoğun dumanları fark eden çevre sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi yönlendirildi.

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, çevredeki diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Olay sırasında içeride mahsur kalan bir yetişkin ile bir çocuk, itfaiye ekiplerinin titiz çalışması sayesinde güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Yangın sonrası inceleme başlatıldı
Tahliye edilen iki vatandaş, olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Dumandan etkilendikleri öğrenilen yaralıların tedavisi devam ederken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi adına başlatılan teknik inceleme sürüyor. Olayda dairenin büyük ölçüde maddi hasar gördüğü belirtildi.