Ege Politik Asayiş Aydın'da jandarma düğmeye bastı: Aranan 31 kişi yakayı ele verdi

Aydın'da jandarma düğmeye bastı: Aranan 31 kişi yakayı ele verdi

İl genelinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan ve ifade vermesi gereken şüpheliler jandarmanın titiz takibi sonucu yakalandı.

Aydın'da jandarma düğmeye bastı: Aranan 31 kişi yakayı ele verdi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, suçluların yakalanması ve adaletin tecelli etmesi adına yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 3-5 Eylül 2026 tarihleri arasında il genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen ÇEMBER-140 operasyonları, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Operasyonun Detayları ve Personel Gücü

Toplamda 84 farklı unsur ve 253 personelin görev aldığı kapsamlı operasyon süreci, başarılı bir planlamayla tamamlandı. Yapılan baskınlar neticesinde, haklarında yakalama kararı bulunan 31 şahıs gözaltına alındı. Emniyet birimlerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalanan şüphelilerin, farklı sürelerde kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu tespit edildi.

Suç Dağılımı ve Yasal Süreç

Yapılan incelemelerde, yakalanan şahıslardan 7'sinin 0-2 yıl, 6'sının 2-5 yıl, 4'ünün 5-10 yıl ve 2'sinin ise 10-20 yıl arasında hapis cezasıyla arandığı belirlendi. Şüphelilerin işledikleri suçlar arasında hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu ticareti, dolandırıcılık ve Cumhurbaşkanına hakaret gibi başlıklar öne çıktı. Ayrıca, 12 kişinin de ifadeye yönelik arama kaydının olduğu saptandı. Gözaltına alınan şüphelilerin adli makamlardaki işlemleri halen devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız