Hentbolun gelecekteki yıldız adaylarını buluşturan Mini Minikler Türkiye Hentbol Şampiyonası, bu yıl Antalya’nın Alanya ilçesinde büyük bir heyecana sahne oldu. 2015-2016 doğumlu sporcuların ter döktüğü turnuvada, Turgutlu Elit Genç Akademi Spor Kulübü sergilediği üstün performansla rakiplerini geride bırakarak zirvenin sahibi oldu.

Namağlup şampiyonluk yolu
7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen organizasyon boyunca sahada fırtına gibi esen Turgutlu temsilcisi, çıktığı 6 müsabakadan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Turnuvanın final aşamasında Batman İl Karması ile karşı karşıya gelen minik sporcular, rakibine karşı kurduğu baskın oyunla sahadan 46-21 gibi farklı bir skorla ayrılarak Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Antrenör Engin Abatay: Başarı disiplinle geldi
Takımı turnuvaya hazırlayan Antrenör Engin Abatay, elde edilen başarının uzun süreli ve disiplinli bir çalışmanın meyvesi olduğunu vurguladı. Abatay, "Çocuklarımız sadece hentbol yeteneklerini değil, aynı zamanda pes etmeyen karakterlerini ve arkadaşlık bağlarını da sahaya yansıttı. Bu şampiyonluk, onların gelecekte Türk hentboluna damga vuracaklarının ilk somut göstergesidir. Turgutlu’ya bu gururu yaşattığımız için tüm sporcularımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Turgutlu ve Manisa genelinde büyük bir coşkuyla karşılanan bu tarihi başarı, kulübün altyapıdaki gücünü bir kez daha kanıtlamış oldu.