Denizli’de öğrencilerin ulaşım çilesi bitti: Belediye bütçesi gençlerin eğitimine kalkan oldu

Sosyal belediyecilik vizyonuyla hareket eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ulaşım desteğiyle binlerce öğrencinin okul yolundaki yükünü sırtlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı ulaşım desteği projesiyle 2025-2026 eğitim-öğretim dönemine damga vurdu. Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak uygulamaya konulan bu destek, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan aileler için önemli bir nefes alma alanı oluşturdu.

Ocak ayında kapsamı genişletilen proje; lise, çıraklık eğitim merkezleri ve ortaokul öğrencilerini içine alacak şekilde büyütüldü. Bunun yanı sıra devlet koruması altında bulunan 7-18 yaş grubundaki çocuklar için de şartsız ulaşım imkanı sağlanarak, hiçbir gencin eğitimden geri kalmaması hedeflendi.

Denizli’de öğrencilerin ulaşım çilesi bitti: Belediye bütçesi gençlerin eğitimine kalkan oldu

Gelecek dönem için hazırlıklar sürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, öğrencilerden gelen yoğun ilgi üzerine projenin 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde yaşayan binlerce öğrenciye aylık 44 binişlik kart desteği sunan belediye, yeni dönem başvuruları için yakın zamanda detaylı bir bilgilendirme yapacak.

Başkan Çavuşoğlu: Gençlerimizin yanındayız

Eğitim sürecinde öğrencilerin yanında olduklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, projenin temel çıkış noktasını şu sözlerle özetledi: "Cebinde harçlığı olmadığı için zorlu hava koşullarında kilometrelerce yürümek zorunda kalan evlatlarımızın sessiz çığlığına kulak verdik. Şehrimizin kaynaklarını yine bu şehrin çocukları için kullanarak, onların eğitim yolculuğunda yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Kimsesizlerin kimsesi olma gayemizle, gençlerimizi desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz."

İLGİLİ HABERLER