Aydın’ın kurtuluş destanına genç imzalar: Yetenekler 7 Eylül için yarışıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, şehrin kurtuluş yıl dönümünü sanatsal bir etkinlikle kutluyor; öğrenciler resim, şiir ve kompozisyonlarıyla tarih bilincini yansıtacak.

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü, bu yıl öğrencilerin sanatsal üretimleriyle daha anlamlı bir boyuta taşınıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, genç nesillerin tarihsel sürece olan ilgisini artırmak ve yeteneklerini sergilemelerine olanak tanımak amacıyla "7’den 70’e Kurtuluş Destanı Aydın" başlıklı bir yarışma düzenlediklerini duyurdu.

Sanatla buluşan gençlik

Gençlerin sanatsal faaliyetlere yönelmesini teşvik etmeyi amaçlayan bu özel etkinlik, farklı eğitim seviyelerindeki öğrencileri bir araya getiriyor. Yarışma kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencileri resim dalında, ortaokul öğrencileri kompozisyon dalında, lise öğrencileri ise şiir kategorisinde hünerlerini sergileyecek. Başkan Çerçioğlu, tüm öğrencileri bu coşkulu sürece dahil olmaya ve kurtuluş gününün anlamını sanatla pekiştirmeye davet etti.

Başvuru ve sonuç takvimi

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin eserlerini en geç 1 Eylül Salı günü mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekiyor. Başvurular, Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ne şahsen veya kargo yoluyla ulaştırılabilecek. Değerlendirme sürecinin ardından dereceye giren eserler, 3 Eylül tarihinde belediyenin resmi internet sitesi olan www.aydin.bel.tr adresinden kamuoyuyla paylaşılacak. Aydın’ın kurtuluş coşkusunu sanatsal bir dille ifade etmek isteyen gençler için geri sayım başladı.

İLGİLİ HABERLER