Manisa'da duyarlı vatandaşın şefkat eli: Yaralı leylek hayata tutundu

Gördes ilçesinde cami avlusunda bitkin halde bulunan leylek, bir vatandaşın dikkati ve jandarmanın yardımıyla tedavi altına alındı.

Manisa'nın Gördes ilçesinde doğa dostu bir vatandaş, sergilediği örnek davranışla yaralı bir leyleğin imdadına yetişti. Güneşli Mahallesi'ndeki cami bahçesinde yürüyüş yaptığı sırada kanatlı bir misafirin zor durumda olduğunu fark eden Osman Şahin Dursun, durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirdi.

Manisa'da duyarlı vatandaşın şefkat eli: Yaralı leylek hayata tutundu

Yardım eli uzatıldı

Bölgeye intikal eden Gördes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bitkin düşen leyleği özenle teslim alarak güvenli bir şekilde Gördes Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne ulaştırdı. Uzman veteriner hekimler tarafından ilk muayenesi yapılan leyleğin sağlık durumu, iyileşme sürecine katkı sağlamak amacıyla sürekli kontrol altında tutuluyor.

Doğaya dönüş süreci

Tedavi süreci tamamlandıktan sonra leyleğin yeni durağı İzmir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olacak. Burada yapılacak son kontrollerin ardından, sağlığına kavuşan leyleğin yeniden gökyüzüyle buluşturularak doğal yaşam alanına salınması hedefleniyor. Vatandaşın duyarlılığıyla başlayan bu süreç, yetkililerin koordineli çalışmasıyla canlı dostlarımıza verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

İLGİLİ HABERLER