Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, toplumsal dayanışmanın bir nişanesi olarak inşa edilen Sibel Hanım Gençlik Merkezi ve Kur’an Kursu, düzenlenen resmi tören ve dualarla faaliyetlerine başladı. Hayırsever Fehmi Aygün’ün destekleriyle Kuşadası Müftülüğü bünyesine kazandırılan tesis, bölgedeki çocukların ve gençlerin eğitim süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Açılış programına Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, çeşitli kurumların temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törenin ardından kurdele kesimiyle birlikte merkez resmen hizmete açıldı.

Manevi Eğitimin Yeni Merkezi
Açılışta bir konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Hasan Güneş, bu tür merkezlerin sadece fiziksel birer eğitim alanı olmadığını vurguladı. Güneş, bu mekanların gençlerin ve çocukların gönül dünyasına hitap eden, güzel ahlakın ve manevi değerlerin pekiştirildiği önemli sosyal alanlar olduğunu belirtti.
Yeni merkezde, çocukların ve gençlerin Kur’an-ı Kerim eğitimi almalarının yanı sıra, milli ve manevi değerlerle donanmış bir şekilde yetişmeleri hedefleniyor. Modern imkanlarla donatılan tesisin, Kuşadası’ndaki genç nüfusun sosyal ve kültürel gelişimine önemli bir destek sunması bekleniyor.