Kırıkkale'de korkunç cinayet: 17 şüpheli gözaltında, kayıp ceset 10 yıl sonra bulundu

Kırıkkale'de 2014'te kaybolan Hüseyin Okumuşoğlu'nun parçalanmış cesedi, kiracısının evinde bulundu. Olayla ilgili 17 şüpheli gözaltına alınırken, adli süreç devam ediyor.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin 14 Ağustos'ta Kırıkkale, Ankara ve Aydın'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü.

Soruşturmanın geçmişi, Çalılıöz Mahallesi 11. Sokak'taki 3 katlı apartmanın son katında yaşanan gelişmeye dayanıyor. Dairesini kiraya veren ev sahibi C.Ç, kira ücretini alamayınca kiracısı M.V'yi aradı. Telefonu açan M.V'nin kızı, annesinin 3 Mayıs'ta hayatını kaybettiğini bildirdi. Bunun üzerine il dışından Kırıkkale'ye gelen C.Ç, dairenin kapısını çilingire açtırarak içeri girdi ve evde yaptığı incelemede buzdolabı ile derin dondurucuda parçalanmış ceset buldu.

Cesedin kimliği otopsiyle belirlendi

Olay yerinde yapılan incelemede, bir erkek cesedinin parçalanarak çöp poşetleri içinde dolaplara yerleştirildiği tespit edildi ve evde satır ele geçirildi. Kırıkkale Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından cesedin, 2014'te kayıp ilanı verilen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Okumuşoğlu'na ait olduğu belirlendi.

İlk aşamada gözaltına alınan ölen kiracı M.V'nin kocası S.V, kızı S.V, oğlu H.V. ile yeğeni K.G, sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Kriminal çalışmalar 17 şüpheliye ulaştırdı

Sonraki süreçte yürütülen inceleme ve kriminal çalışmalar neticesinde, derin dondurucu içerisinde yaklaşık 10 yıldır muhafaza edildiği değerlendirilen ve 7 parçaya ayrılmış cesede ilişkin Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca çalışma yürütüldü. Soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve yapılan analizler sonucunda, maktulün öldürülmesi olayına iştirak ettikleri değerlendirilen 17 şüpheli belirlendi.

Hüseyin Okumuşoğlu'nun 2014'te kaybolmasından yaklaşık 12 yıl sonra, 14 Ağustos'ta Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından Kırıkkale, Ankara ve Aydın'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 17 zanlı gözaltına alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER