Emir Yuşa Atıcı dosyası yeniden ele alındı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 5 yıl önce yorgun merminin isabet etmesi sonucu 15 yaşında hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı'nın dosyasının Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığınca yeniden ele alındığını duyurdu.

Trabzon programı kapsamında Emir Yuşa Atıcı'nın annesi Asiye Atıcı ve babası Mustafa Atıcı ile bir araya gelen Adalet Bakanı Akın Gürlek, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gürlek, olayın bütün yönleriyle aydınlatılması ve sorumluluğu bulunan kişi ya da kişilerin belirlenmesi için tüm delillerin titizlikle yeniden incelendiğini belirtti.

Bakan Gürlek açıklamasında, "Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızca yeniden ele alınan dosyada, olayın bütün yönleriyle aydınlatılması ve sorumluluğu bulunan kişi ya da kişilerin belirlenmesi için tüm deliller titizlikle yeniden incelenmektedir." ifadelerine yer verdi. Hakikatin ortaya çıkması ve bu acıya sebep olanların adalet önünde hesap vermesi için süreci yakından takip edeceklerini vurgulayan Gürlek, "Emir Yuşa evladımıza bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve metanet diliyorum." dedi.

Emir Yuşa Atıcı, 5 yıl önce Trabzon'da yorgun merminin isabet etmesi sonucu henüz 15 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Ailenin uzun süredir devam eden adalet talebi üzerine dosyanın yeniden gündeme alınması, olayın aydınlatılması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER