Ege’nin tarım gücü birleşti: Ticaret borsaları ortak gelecek için masaya oturdu

Aydın, Alaşehir ve Ödemiş ticaret borsaları, bölgesel kalkınma hedefleri ve tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Ege Bölgesi’nin tarım ve hayvancılık potansiyelini elinde tutan üç önemli merkez, stratejik bir iş birliği için güçlerini birleştirdi. Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde, Alaşehir ve Ödemiş ticaret borsalarının katılımıyla gerçekleştirilen geleneksel istişare buluşması, sektörün mevcut durumunu ve gelecekteki yol haritasını belirlemek amacıyla düzenlendi. Alaşehir’in ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmelerde, üreticinin karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Sektörel İş Birliği ve Ortak Projeler

Toplantıda öne çıkan en önemli gündem maddesi, kurumlar arasındaki iletişim ağının güçlendirilmesi ve ortak proje geliştirme kapasitesinin artırılması oldu. Tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmelerin ve ekonomik değişimlerin yerel düzeyde nasıl daha verimli yönetilebileceği üzerine kapsamlı bir fikir alışverişi yapıldı. Katılımcılar, bölgesel kalkınmanın ancak sürdürülebilir bir dayanışma modeliyle mümkün olabileceği konusunda fikir birliğine vardı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, bu tür buluşmaların bölgesel ticaretin gelişimi için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Çondur, "Alaşehir’deki bu verimli buluşmada, tarım ve ticaret dünyasındaki güncel gelişmeleri yakından takip etme ve geleceğe yönelik ortak adımlar atma fırsatı yakaladık. Bölgemizin ekonomik ve sosyal dokusuna güç katan bu dayanışma ruhunu, önümüzdeki dönemde daha somut projelerle taçlandırmayı hedefliyoruz. Misafirperverlikleri için Alaşehir Ticaret Borsası yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Geniş Katılımlı Heyet

Aydın Ticaret Borsası’nı temsilen Başkan Fevzi Çondur’un yanı sıra Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Şenel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan geniş bir heyet toplantıda hazır bulundu. Genel Sekreter Neslihan Duymaz’ın da yer aldığı heyet, bölgesel ekonomiyi ilgilendiren konularda kararlılık mesajları verdi.

İLGİLİ HABERLER