Aydın’ın Didim ilçesi, bölgenin en köklü organizasyonlarından biri olan Didyma Barış Şenliği’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 31 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik, Ege’nin iki kıyısı arasındaki dostluk bağlarını pekiştirmeyi amaçlıyor. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın öncülüğünde düzenlenen şenlik, sanatın ve kültürün birleştirici gücünü ön plana çıkaracak.

Kültür ve sanat şöleni başlıyor
Şenlik takvimi, 31 Ağustos günü Şapel & MÜBEV’de açılacak olan Yoran Köyü Fotoğraf Sergisi ile start alacak. Günün devamında Didim amfiteatrda gerçekleşecek olan kültürel buluşmalarda, Samos Müzik Grubu ve yerel halk oyunları ekipleri sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. İlk günün kapanışı ise İlkay Akkaya ve değerli sanatçıların katılımıyla düzenlenecek Gizli Bahçe Akustik Konseri ile yapılacak.

Dünya Barış Günü’ne özel etkinlikler
Etkinliklerin ikinci günü olan 1 Eylül Dünya Barış Günü, Ayşenur Ezgi Eygi Anıt Parkı’ndaki çelenk sunma töreniyle başlayacak. Gün boyu sürecek olan programda; yelken yarışları, plaj voleybolu karşılaşmaları ve Didim Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahneleyeceği Rüyadaki Oyuncaklar oyunu yer alacak. Ayrıca, Yoran söyleşisi ve barış temalı panellerle fikir alışverişinde bulunulacak.
Şenliğin finali ise coşkulu bir şekilde gerçekleşecek. Apollon Tapınağı’ndan başlayacak bisiklet turu ve ardından düzenlenecek geleneksel barış korteji ile ilçe halkı bir araya gelecek. 31. Didyma Barış Şenliği, Atatürk Kültür ve Yaşam Alanı’nda sahne alacak Candan Erçetin’in vereceği konserle görkemli bir şekilde noktalanacak.