Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve nem oranının artmasıyla birlikte, İzmirliler ve çevre illerden gelen tatilciler soluğu Çeşme kıyılarında aldı. Cuma gününden itibaren başlayan hareketlilik, hafta sonu zirveye ulaştı. Özellikle bölgenin simgesi haline gelen 3 kilometrelik Ilıca Plajı, günübirlik ziyaretçiler ve tatilcilerle dolup taştı.

Kumsalın tadını çıkaran aileler, çocuklarıyla birlikte kumda oyunlar oynarken, bazı vatandaşlar ise serin sulara kendilerini bırakarak bunaltıcı havadan uzaklaşmaya çalıştı. Bölgedeki yoğunluk, havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Tatilcilerin gözünden Çeşme deneyimi
Bölgeye gelen ziyaretçiler, Çeşme'nin sunduğu imkanlardan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Ailesiyle birlikte İzmir'den günübirlik ziyarete gelen Ömer Akçilpınar, çocukları için en güvenli ve eğlenceli adresin burası olduğunu belirterek, rüzgarlı havaya rağmen denizin keyfini çıkardıklarını ifade etti.
İstanbul'dan dört günlük bir tatil planıyla gelen Muhammet Furkan Ünsal ise sahilin kalabalığına dikkat çekerken, fiyatların geçtiğimiz dönemlere göre daha makul seviyelerde olmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.
Manisa'dan gelen Ömer Uygur, suyun serinliğinin insanı dinç tuttuğunu belirterek, "Geçen yıla oranla kalabalık biraz daha dengeli. Buradan ayrılmak istemiyoruz" yorumunda bulundu. Özcan Hoşgeldi ve çocukları ise kumsalda vakit geçirmenin kendilerine çok iyi geldiğini, özellikle miniklerin kumla oynamaktan büyük keyif aldığını belirtti. Sahilde arkadaşlarıyla güneşin tadını çıkaran Ayşegül Yenilmez ise tatilin oldukça neşeli geçtiğini ve kumun içine gömülerek güneşlenmenin en büyük keyfi olduğunu söyledi.