Sarıgöl’de bağlarda hasat bereketi: İlk ürünler çuvallara girdi

Manisa Sarıgöl’de etkili olan yüksek hava sıcaklıkları, üzüm üreticisinin yüzünü güldürdü. Sadece altı günde kuruyan sezonun ilk ürünleri için üreticiler şimdi fiyat müjdesi bekliyor.

Manisa’nın tarım merkezlerinden Sarıgöl’de 2026 yılı bağ bozumu hareketliliği başladı. Bölgedeki üreticiler, yoğun emek verdikleri bağlarından topladıkları üzümleri kurutma sergilerine taşıyarak sezonun ilk mahsulünü elde etmenin sevincini yaşıyor.

Sarıgöl’de bağlarda hasat bereketi: İlk ürünler çuvallara girdi

Sıcaklıklar süreci hızlandırdı

Sarıgöl’de üzüm üreticiliği yapan Sezgin Aldemir, beş dekarlık arazisinden hasat ettiği ürünleri kurutma alanına serdi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının büyük avantaj sağladığını belirten Aldemir, üzümlerin alışılmışın dışında bir hızla, sadece altı gün içerisinde kuruduğunu ifade etti. Bu hızlı kuruma süreci, üreticinin yeni sezona dair umutlarını da tazeledi.

Sarıgöl’de bağlarda hasat bereketi: İlk ürünler çuvallara girdi

Fiyat beklentisi gündemde

Sarıgöl ve çevresindeki 113 bin dekarlık geniş bir alanda hem yayla hem de ova bağcılığı faaliyetleri yürütülüyor. Bölgede dokuz farklı sofralık üzüm çeşidi yetiştirilirken, üreticiler bir yandan yaş üzüm sevkiyatına devam ediyor, diğer yandan kuru üzüm stoklarını oluşturuyor.

Yeni sezonun ilk ürünlerinin çuvallanmasıyla birlikte üreticilerin gözü kulağı açıklanacak olan alım fiyatlarına çevrildi. Çiftçiler, piyasadaki belirsizliğin giderilmesi ve sezon planlamasının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi adına alım fiyatlarının vakit kaybetmeden duyurulmasını talep ediyor. Erken açıklanacak fiyatların, üreticinin emeğinin karşılığını alması noktasında kritik bir öneme sahip olduğu vurgulanıyor.

İLGİLİ HABERLER