Denizli’de yerli tohumla verim seferberliği: Vali Köşger biçerdöver koltuğuna geçti

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde düzenlenen hasat gününde, yerli hububat çeşitlerinin tarımsal verimliliğe katkısı masaya yatırıldı. Vali Yavuz Selim Köşger, üreticilerle bir araya gelerek modern tarım tekniklerinin önemine dikkat çekti.

Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, Acıpayam’ın Yumrutaş Mahallesi’nde gerçekleştirilen "Sertifikalı Hububat Tohumlarının Hasat ve Tarla Günü" etkinliğinde üreticilerle buluştu. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve İl Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgeye uyumlu yerli buğday çeşitleri olan "Koç, Toprak ve Çavuş"un ilk hasadı yapıldı. Vali Köşger, biçerdöverin başına geçerek sezonun ilk ürünlerini bizzat topladı.

Denizli’de yerli tohumla verim seferberliği: Vali Köşger biçerdöver koltuğuna geçti

Modern tarım teknikleri verimi artırıyor

Etkinlikte, 13 ilçede 17 farklı noktada yürütülen 34 çeşit arpa ve buğdayın demonstrasyon sonuçları paylaşıldı. Vali Köşger, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir tarım için birim alandan alınan verimin artırılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Islah edilmiş tohumların ve Ar-Ge faaliyetlerinin, artan nüfusun beslenme ihtiyacını karşılamada en güçlü çözüm olduğunu belirten Köşger, çiftçilerin fedakâr çalışmalarının Denizli ekonomisi için büyük bir değer taşıdığını ifade etti.

Denizli’de yerli tohumla verim seferberliği: Vali Köşger biçerdöver koltuğuna geçti

Acıpayam hayvancılıkta örnek teşkil ediyor

Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmelere de değinen Vali Köşger, Acıpayam’ın sadece hububat üretiminde değil, hayvancılık tesislerinde de Türkiye çapında önemli bir merkez haline geldiğini belirtti. Bölgedeki süt ve et üretimi yatırımlarını desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Köşger, "Üretmekten başka çaremiz yok. Devletimiz, çiftçimizin her zaman yanındadır ve bu gayretli çalışmaların önünü açmak için gerekli tüm adımları atmaya hazırız" dedi. Program, hasat edilen ürünlerin incelenmesi ve üreticilerin görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.

İLGİLİ HABERLER