Seydikemer’de alevler hayvanları tehdit etti: Ekipler seferber oldu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 15 saattir süren orman yangını nedeniyle bölgedeki üreticiler zor anlar yaşarken, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanları güvenli noktalara taşımak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi'nde sabah saatlerinde başlayan ve kısa sürede ormanlık alana sıçrayan yangın, bölgede endişeli bekleyişi sürdürüyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevlere karşı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin havadan ve karadan yürüttüğü söndürme çalışmaları 15 saati geride bıraktı.

Seydikemer’de alevler hayvanları tehdit etti: Ekipler seferber oldu

Canlı hayvanlar tahliye ediliyor

Seydikemer’de alevler hayvanları tehdit etti: Ekipler seferber oldu

Yangının tehdit ettiği Çatak Mahallesi'nde ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin mağduriyetini önlemek adına harekete geçti. Bölgedeki ahır ve damlarda inceleme yapan ekipler, risk altındaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları özel nakil araçlarıyla güvenli bölgelere ulaştırdı. Yangından etkilenen veya yaralanan hayvanlar ise ilk müdahaleleri yapılmak üzere ilgili birimlere sevk edildi. Yetkililer, hem hayvanların can güvenliğini korumak hem de bölge halkının ekonomik kayıplarını asgari seviyede tutmak için sahada aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER