Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde adliyeye sevk edilen 17 şüpheli, savcılık ifadeleri sonrası tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Şüphelilerden biri adli kontrol şartı istemiyle hakimliğe sevk edilirken, iki kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Mahkeme 12 kişiyi tutukladı
Sulh ceza hakimliği, aralarında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in de bulunduğu 12 şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.
Operasyon dört kente yayılmıştı
Soruşturma kapsamında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, belediye başkan yardımcıları N.H. ve İ.K. ile İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi D.B'nin de aralarında olduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. İzmir merkezli operasyonlar 25 Haziran'da İstanbul, Adana ve Aydın'da düzenlenmiş, bu operasyonlarda 25 şüpheli yakalanmıştı.
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Balçova Belediye Başkanı Yiğit'in annesi Meryem Yiğit ile Ö.F.S. emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi D.B. hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı uygulandı.